Öppna ett fönster till ditt bygge

Se uppdaterade bilder från ditt bygge och bläddra i molnarkiv från valfri webbläsare eller mobilenhet.

Övervakning

Undvik onödiga resor till ditt bygge – se högupplösta bilder i din webbläsare.

Dokumentation

Se tillbaka på viktiga skeden under ditt byggprojekt, förbättra processer och höj arbetssäkerheten.

Marknadsföring

Dela aktuella bilder och visualisera viktiga skeden med magnifika timelapse-videor.

Försäljning

Behöver du hjälp eller vill veta mer? Vänligen ring eller skicka e-post till vår försäljningsavdelning.

+358 20 775 6125, info@byggkameran.se

Byggkameran - Enhets- och servicepaket

Byggkameran är snabb och enkel att använda. Det är en mångsidig tjänst du kan använda för att övervaka, dokumentera och marknadsföra ditt byggprojekt och dess skeden. Vårt paket består av en avancerad Enlapser-kamera och vår molntjänst, som kameran ansluter till. Vi har två kameramodeller: den bredvinklade panoramakameran Enlapser 5K samt Enlapser Dual, som kombinerar stillbilder och videoinspelning.

Genom vår molntjänst kan du se bildflödet och video med valfri webbläsare och enhet. Du kan även dela aktuella bilder till din webbplats. Vi producerar högklassiga timelapsevideor av materialet som sparats i molntjänstarkivet. När ditt projekt avslutas kan du flytta kameran till följande bygge. Byggkameran har använts för att spela in både kortvariga projekt och sådana som varat över ett halvt decennium.

Planer

Basic

Övervakning och inspelning av timelapse

Molntjänst för 50 användare för intern användning av ditt team

 • 6 bilder i timmen, obegränsad lagring
 • En mediaspelare per kamera
 • Timelapse-videor beställs separat

Pro

Projektledning och marknadsföring

Molntjänst för 150 användare, publiceringsverktyg, timelapsevideor ingår

 • 60 bilder i timmen, obegränsad lagring
 • Offentliga spelare och inbäddning
 • Publiceringsverktyg: logotyp, datum, digital zoom, maskering, anonymisering
 • Kvalitetssäkring

Enterprise

Hantera flera byggplatser

Individuell anpassning och integration efter dina behov

 • Hanteringsvy som kombinerar flera byggen
 • Enskild inloggning för din organisation
 • Hantering av kamerahårdvarucykler
 • Bilddataanalys
 • Anpassade kameraenheter (batteri, solenergi, lokal lagring, Wi-Fi och så vidare)

Tilläggstjänster

Installationshjälp

Vi hjälper dig hitta de bästa installationsplatserna och samarbetar med dig för att se till att kamerorna fångar rätt vinklar. Vid behov söker vi upp och anlitar en entreprenör för att installera kamerorna på ditt bygge.

Hyr kamera

För de flesta projekt rekommenderar vi att köpa en egen kamera. Du kan även hyra en kamera av oss för ett kortare projekt, ifall senare användning av kameran är osannolik.

Få mest ut av dina bilder med högklassig postproduktion

Exempel på presentationsvideo: Amos Rex, ett fantastiskt nytt museum byggt under Glaspalatstorget 2016-2018

Presentationsvideo av ditt projekt

Vi producerar en presentationsvideo av ditt projekt utifrån dina önskemål. Videon är lämplig att delas på din webbplats, under din öppningsfest eller för att dokumentera ditt projekt och använda som träningsmaterial. Vi använder bilderna som lagras i tjänsten och kan även inkludera andra videor och bilder från ditt projekt. Logotyper, texter och bakgrundsmusik läggs ofta till och är anpassade för denna typ av video. Du blir garanterat nöjd!

Timelapsevideo

Råmaterial för postproduktion av timelapse och ett färdigt videoklipp. Videor innehåller stabiliserat dagtidsmaterial från vald tidsperiod. Råvaran av hög kvalitet kan överlämnas till en tredje part för slutredigering. Videoklipp kan användas för presentation, som ett minne eller för arkivering.

HDD bildarkiv

Vi levererar obearbetade originalbilder på en extern HDD-enhet för arkivering.

Försäljning

Behöver du hjälp eller vill veta mer? Vänligen ring eller skicka e-post till vår försäljningsavdelning.

+358 20 775 6125, info@byggkameran.se

Öppen, trygg och säker

Vi är stolta över att vara med om att bygga en värld där informationsflödet blir allt smidigare, samtidigt som individens rättigheter respekteras och skyddas. Därför är vi extra noga med att garantera vår tjänsts datasäkerhet. Vi vill kommunicera öppet om tjänstens egenskaper, vad den används för, vem som använder den och för vilket ändamål den används samt hur rättigheterna för människor som fångas på bilderna alltid ska beaktas.

Våra principer för god praxis

Vi tar väl hand om dina inspelningar och garanterar att dina bilder är tillgängliga när du behöver dem. Vi lagrar dina bilder på ett säkert sätt. Du bestämmer vem som har tillgång till dem och när de har tillgång till dem. Tillsammans ser vi till att gällande lagstiftning och branschens riktlinjer följs.

Övervakning eller tillsyn?

Vår tjänst används i vanliga fall för fjärrövervakning av byggplatser. Enskilda personer kan vanligtvis inte identifieras på bilderna när kameran är placerad långt ifrån bygget. Tjänsten kan dock enkelt användas så att enskilda personer kan identifieras. I detta fall kommer vi att tillsammans med dig ta fram och skriva under ett databearbetningsavtal som uppfyller GDPR-kraven. Vi hjälper dig även skapa en integritetspolicy och datasäkerhetsbeskrivning samt ger dig råd gällande korrekt beaktande av individens rättigheter.